no sve u svemu sto nam treba:
20 tak minuta vremena (bez kuhanja , jer tu stvarno niš ne radiš)
negdje oko 1/2 kg bundeve
negdje oko 1/2 kg mrkve
1 celer onak ko stisnuta ženska šaka
1 crveni luk kao njena druga stisnuta šaka, naravno mjerimo da je dotična do 170 cm, ne neki gorostas, tad nije pametno tražit da ju premjeriš u šakama ili ti moraš biti odvanjena stijena od čovjeka il poznavatelj karaktera dotične..
1 cijeli češnjak
1 krompir možeš i 2 manja opet one šake ... to ti i onako služi da se juha zgusne
1 goveđa kocka
1 peršin
žlica soli
4 žlice maslinovog ulja žlice su naravno jušne, pa radi se juha, a možeš kao i ja odokativno ga zamastit ... a možeš i drugo ulje samo da je jestivo
u stvari možeš trpat tog zelenja kaj imaš u frđu , da i kupsov list , da i poriluk - daće malo gorćinu , al to bi skužio samo sommelier (onaj kaj ne pije već samo pljuje) poslje rakijice..
Ovdje ti treba i malo alata , a gospođe nas naprosto obožavaju kad vide da ga držimo u ruci..
pripremi strugalicu , nož , štapni mikser, vidi sliku 1.
Tete i kumice na placu pričaju o nekom prvom kuhanju bundeve zbog lakšeg guljena kore ?!
Zaboravi priću ipak si muško uzmi alatku , onu sa slike zelene boje (moze biti i u drugim bojama op.a.) recimo da se zove nožić za struganje i polako guli bundevi koru ..
Tako isto i po mrkvi, celeru, peršinu i krompiru, neboj baš po luku, češnjaku.. sve zeleno lišće, osim od mrkve koje nisi ni dobio uz njih, dobro operi !Zaboravi priću ipak si muško uzmi alatku , onu sa slike zelene boje (moze biti i u drugim bojama op.a.) recimo da se zove nožić za struganje i polako guli bundevi koru ..
Sad sljedi pažnja na prste , jer krećeš u usitnjavanje svega sto ti je ispred nosa .. netreba gledat na veličinu , dužinu ili nagnutost narezanog, tak i tako ćemo ga na kraju izmiksati. Sve u svemu češnjak samo oguli, luk na pola kao i krompr, zeleno višće , malo uždužno, malo porečno i to ti je
Sad sve to pobacaj u lonac, ja zbog brzine koristim express, tko ce čekat, miješat itd..
Kad si sve pobacao u lonac, nabaci vode koliko ti pase da se kupa sve ono nabacano, a da ne prelazis na maksimum, naravno ovo je količina koje ce zadovoljiti i 10 ljudi, ti visak fino u vrećicu pa u led.
Nezaboravi žlicu soli i onu kocku za juhu, koju koliko cujem drugi ne stavljaju jer ovako je skroz eko/nturale/prirodna i vege .. e ubaci kocku, ovo prije kazu one druge i to ti je to , čekas 20 minuta upotrebiš svu tehniku kod ekspres lonca.
Kad je gotovo , niša više nemoj čekat već štapni u ruke i
a ovo je rezltat -> pardon , ono ispod, naravno ljepše posluži , ne neubacuj cvijeće u juhu i nesmetaj se što kažu da se uz juhu ništa ne pije....
Još nesto malo za neke da neizgube volju , jer ova juha, odnosno bundeva, stvarno je učinkovita u liječenju poteškoća s funkcioniranjem mokraćnog mjehura i bubrega, a da se neprića o koristi kod zdravlja prostate. Ljekoviti sastojci jačaju muskulaturu mokraćnog mjehura, potiču mokrenje, smiruju upalne procese te sprječavaju poremećaje u funkcioniranju mokraćnih organa. Dobra je i za još ponešto, al ono najbitnije smo rekli :)
Uživaj u društvu !
Nema komentara:
Objavi komentar